gloriavi -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Shalom, shalom folkens! 

Etter en del vurdering og tanker har jeg funnet ut at det var på tide å starte igjen. Men denne gangen vil jeg ikke ha en rosablogg som alle andre, hvor ting dreier seg kun om klær og hverdagen. Det er ting som er langt mer viktigere enn det. Planen min er å skrive innlegg og velge tema som rammer oss alle. Temaer som er ganske viktige og relevante i dagens samfunn. 

Bare tenk på verden og hvor mye nød og redsel det finnes rundt omkring. Dagens verden består i dag av hungersnød, mennesker som ikke har ytringsfrihet, diskriminering, arbeidsledighet, dårlig arbeidslønn, krig, demonstrasjoner og slik fortsetter den lange lista over dagens dilemmaer. Vårt dagens problem skal ikke være, at vi ikke har fått vaska håret vårt på åtte dager, og at det er helt krisesituasjon. Eller slike småting som vi naturligvis irriterer oss over, som vekkerklokker, falske folk eller sene busser. Nei, det burde være noe mer verdifullt og stort. Vår kjære bestevenn jordkloden er ikke på godfot med oss. Vi sliter med globale problemer som global oppvarming, det er borgerkrig og krig flere steder i verden hvor folk blir drept og ikke blir hedra for det vedkommende gjorde før døden. Vi tenker ikke over hvor mange barn som dør av sult hver dag, og for den saks skyld generelt alle mennesker her i verden.Etter å ha tatt en rask sniktitt på de fleste bloggene på topplisten finner jeg bare innlegg om klær, sminke og hverdag. Helt ærlig så skjønner jeg ikke hvem som har lyst til å lese om hverdagen til en vanlig person som deg og meg, og deretter tjener bloggeren penger på oss lesere, mens vi mister den tida vi sitter på dataskjermen og leser blogger uten mye mening. Er det ikke viktigere ting her i verden vi har å lese og bry oss om enn hvilke topp eller kjole jeg skal bruke på bursdagen til venninna mi? Fins det ikke viktigere ting her i verden enn sponsorinnlegg fra bloggere?

 

Dagens ungdom er et dilemma i seg selv. Alt vi bryr oss om er oss selv og hvordan vi framstår. Det skjærer seg i hjertet når vi får hat og slengt kommentarer i trynet eller bak ryggen, men vi glemmer de hyggelige tingene som jenta du nylig møtte sa til deg. Vi bryr oss om å jobbe mest mulig for å få dratt på en festival og få kjøpt en ny Mac. Vi bryr oss om utseende og går ikke ut fra badet før mascaraen er på. Vi slenger penger hit og dit og tenker ikke alltid over hva som kommer til å skje i morgen. Vi lever livet vårt fullt ut. Helt ærlig så kjenner jeg meg mye igjen i dette, jeg bryr meg om utseende og kropp, og ja jeg bryr meg om hva folk sier om meg selv om jeg prøver å drite i det. Og ja, jeg lever livet mitt fullt ut uten å tenke på konsekvensene det kan få. Jeg tror det er mange som kjenner seg i dette, og jeg sier ikke at det ikke er lov til å leve livet når vi har muligheten til det, men jeg tenker at det kanskje er på tide å begynne å ikke bare tenke på oss selv, men de rundt oss i en større perspektiv.

Etter å ha sett serien «Sweatshop» på Aftenpostentv innså jeg hvor bortskjemte vi er. Selvfølgelig finnes det en haug av slike dokumentarer som handler om urettferdighet, men denne serien ga meg et lite inntrykk til å begynne å skrive om ting som er langt mer viktigere enn hverdagen min eller hva jeg har på meg. Det fins viktigere ting her i livet, og verden som består av så mange konflikter og dilemmaer så er det på tide å gjøre noe med det. Å legge tanker og ord på det er en måte å gjøre det på, men å faktisk jobbe videre for det er noe jeg ønsker jeg kunne ha gjort.

Dagens ungdom ungdom bryr seg for lite om verden enn oss selv. Alt vi tenker på er kun MEG. Vi legger ut bilder på instagram og blogger, og for den saks skyld all sosialmedia, hvor vi prøver  å vise fram hvor "perfekte" vi er og hvor «perfekt» hverdagen vår er. Det finnes ikke enkeltmennesker som gjør det, for dette gjelder absolutt alle. Både deg og meg.

Mens vi sliter og tenker ut hva vi skal gjøre fredagskvelden for ikke å kjede oss i hjel eller hva vi skal bruke på gallamiddagen, har noen problemer langt viktigere enn dette. Jenter på vår alder på den andre siden av kloden sliter med å finne ut hvordan de skal mette seg selv og familien sin, andre tenker på hvordan de skal overleve og gjør alt i sine makter for å redde seg selv og familien. Noen sliter med å skaffe medisin for å redde livet sitt eller til et familiemedlem. Andre er på flukt og lurer på hvor de kommer til å ende opp neste dag eller bare tenker «blir det en ny dag i morgen?»

Noe vi alle burde tenke over er kanskje ikke bare oss selv, men andre rundt oss. Tenke på ting som er langt viktigere enn klær og fritid. For vi er alle mennesker like, vi er like mye verdt alle sammen. Så hvorfor skal det være sånn?

- G.V

 

 

 • Gloria

  gloriaviblogg@hotmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde